L’aplicació Fotos d’Apple va veure alguns canvis a iOS 8 i s’estan produint canvis més quan s’inicia la Biblioteca de fotos de iCloud aviat. Sabíeu que l’aplicació de fotos conserva còpies de les fotos que heu suprimit?

L’aplicació Fotos no és tan complexa com la nova aplicació de salut d’Apple, però encara pot tenir algunes funcions que no podreu descobrir tret que les busqueu. Per exemple, pot amagar les vostres fotos privades.

Conserva les fotos suprimides durant 30 dies

RELACIONAT: Què podeu fer amb l'aplicació de salut del vostre iPhone

Alguna vegada has fet una foto embarassant o privada i suprimida-la? Encara pot estar-hi assegut al telèfon. Aquestes fotos es col·loquen a l'àlbum "Esborrat recentment", de manera que podeu recuperar-les si les heu suprimit accidentalment o si canvieu d'opinió en 30 dies.

No veureu aquestes fotos a la vista estàndard de Fotos. En el seu lloc, heu de tocar la icona Àlbums de l'aplicació de fotos i seleccionar l'àlbum suprimit recentment. A partir d’aquí, podeu eliminar aquestes fotos de manera permanent o simplement esperar a que el vostre iPhone les esborri automàticament. Toqueu el botó Selecciona, toqueu les fotos que voleu suprimir i toqueu Suprimeix per suprimir-les. O bé feu servir el botó Recupera per anul·lar les fotos que voleu conservar.

Podeu amagar les vostres fotografies sensibles o privades

L’aplicació Fotos inclou maneres d’amagar fotos. Premeu llargament una foto a la llista i toqueu el botó Oculta. Se us informarà que la foto quedarà oculta a la vista estàndard de les fotografies. La foto es col·locarà en un àlbum titulat "Amagat" a la vostra llista d'Àlbums. Podeu prémer-lo llargament a l’àlbum amagat i tocar “Amagar” per tornar-lo a veure.

Aquesta característica us permet ocultar fotografies sensibles o personals que voleu conservar, però que no voleu que siguin visibles a la vostra llista principal de fotos. No servirà de res si entregueu el telèfon a algú i deixeu-lo donar un toc. Tanmateix, si mostreu les vostres fotos des de la visualització d'Àlbums (o només es desplaça per fotografies recents) i la gent us mira, no podran veure les fotos ocultes. Hauríeu de tocar la icona Àlbums i, a continuació, tocar l’àlbum amagat abans de veure’ls.

Podeu editar fotografies directament des de l'aplicació Fotos

RELACIONAT: Com utilitzar les extensions d'aplicacions en un iPhone o iPad amb iOS 8

iOS 8 va aportar l’extensibilitat i un tipus d’aplicació d’extensions que pot proporcionar és una extensió d’edició de fotografies. Instal·leu una aplicació amb funcions d’edició de fotografies i es pot afegir com a possible eina d’edició de fotografies que pugueu utilitzar. Des de dins de l’aplicació Fotos, podeu tocar una foto, tocar Editar i utilitzar les eines integrades a la pròpia aplicació Fotos: conté eines bàsiques de millora automàtica, retallada, filtre i equilibri de colors. També podeu utilitzar una extensió d’edició de fotografies proporcionada per la vostra aplicació d’edició de fotos preferida per editar la foto sense canviar a una altra aplicació diferent.

Millor encara, l’aplicació Fotos sempre emmagatzemarà la còpia original de la foto, de manera que podeu tornar a l’original si no us agraden els vostres canvis. Aquestes extensions d’edició de fotos no tenen la possibilitat de modificar ni danyar la foto original, de manera que no us haureu de preocupar de fer una còpia de seguretat.

IMG_0369

Podeu compartir fotos amb qualsevol aplicació directament a les fotos

RELATED: AirDrop 101: envia fàcilment contingut entre iPhones, iPads i Mac propers

iOS 8 també va aportar extensions de compartir, fent més fàcil compartir fotos. Abans, podríeu compartir fotos amb aplicacions com Correu, Twitter o Facebook directament mitjançant el botó Compartir. Ara, gràcies a les extensions de fulls compartits, qualsevol aplicació pot afegir-se com a destinació compartida. Això significa que podeu tocar el botó Compartir mentre visualitzeu una foto a les fotos, activar les extensions de compartiment que us agradin i compartir-la directament amb la vostra aplicació preferida. No heu de canviar primer a l’altra aplicació ni localitzar la fotografia que vulgueu compartir des d’ella.

Qualsevol aplicació a iOS pot instal·lar una extensió per compartir. Si no podeu compartir cap foto amb la vostra aplicació favorita, és perquè el desenvolupador encara no s'ha afegit a afegir aquesta funció. Les fotos poden compartir fotos fàcilment amb altres usuaris d’iPhone, iPad i Mac propers amb AirDrop.

Comprendre el funcionament de la biblioteca fotogràfica iCloud

RELACIONATS: Pren el control de les càrregues de fotografies automàtiques del teu telèfon intel·ligent

iCloud Photo Library es troba actualment en beta, però espera que s'iniciï aviat. Substitueix el confús antic sistema Photo Stream per un sistema fototecari adequat, basat en núvol, que manté totes les fotos que hagueu fet mai als servidors d'Apple, fins que les elimineu o us quedin sense espai d'emmagatzematge iCloud.

Actualment, iCloud Photo Library es pot activar des de l’aplicació Configuració, a iCloud> Fotos. Per estalviar espai a l’emmagatzematge intern del vostre iPhone o iPad quan utilitzeu iCloud Photo Library, podeu seleccionar l’opció “Optimitza l’emmagatzematge de l’iPhone” aquí. L’iPhone o l’iPad conservarà les fotos i vídeos de baixa resolució en cau localment, emmagatzemant els originals d’alta qualitat al núvol. Si teniu moltes fotos i vídeos, i sobretot si teniu un dels iPhones o iPads paltry de 16 GB, aquesta pot ser una opció molt útil.

Quan el iCloud Photo Library es posi en marxa, podreu utilitzar la nova aplicació Fotos d’Apple per a Mac i l’aplicació web Fotos del lloc web d’I iCloud per accedir a la vostra biblioteca fotogràfica. També se sincronitzaran automàticament entre les aplicacions de Fotos a tots els dispositius iOS.

iCloud Photo Library és una manera més senzilla d’emmagatzemar i sincronitzar aquestes fotografies. Però la pica quantitat d’espai iCloud que ofereix Apple fa que se senti més com una característica dissenyada per augmentar-los. És possible que vulgueu alliberar algun espai d’emmagatzematge iCloud per deixar lloc a aquestes fotos o suprimir-ne algunes.

També podeu desactivar iCloud Photo Library i carregar automàticament les vostres fotos a un servei d’emmagatzematge de fotos competitiu com Dropbox, Google+ Fotos, OneDrive o Flickr.

Crèdit d'imatge: Omar Jordan Fawahl