torna al meu mac

Els Mac inclouen una manera integrada d’accedir de forma remota als fitxers del Mac i a la seva pantalla des de qualsevol lloc del món. La funció "Tornar al meu Mac" és gratuïta, però només funciona entre equips Mac.

Si bé Microsoft va deixar de banda les funcions similars que ofereixen Windows Live Mesh i va deixar als usuaris de Windows amb una sincronització bàsica OneDrive, Apple encara suporta l'antic servei Back to My Mac i ho va arrossegar a iCloud.

Activa Torna al meu Mac

Back to My Mac forma part d’i iCloud. En realitat no emmagatzema els vostres fitxers ni altres dades sensibles al núvol. En lloc d'això, fa servir el vostre compte d'usuari iCloud (Apple ID) per associar els vostres Macs. Per connectar-vos a un Mac, heu d’haver-vos registrat a cada Mac amb el mateix compte iCloud.

A cada Mac que vulgueu utilitzar, obriu la finestra Preferències del sistema fent clic a la icona d'Apple i seleccioneu Preferències del sistema. Feu clic a iCloud i assegureu-vos que la casella de selecció "Torna a la meva Mac" està activada.

Tingueu en compte el compte iCloud que esteu utilitzant aquí. Per accedir de forma remota al vostre Mac des d’un altre Mac, heu d’iniciar sessió en aquell altre Mac amb el mateix compte iCloud. Fins i tot si no teniu el Mac, podeu crear un compte d'usuari nou i iniciar la sessió amb el vostre compte iCloud.

Activa la compartició de fitxers i pantalla

RELATED: 3 maneres gratuïtes de connectar-se de forma remota a l'escriptori del Mac

Back to My Mac us permet compartir fitxers i pantalla d’un Mac. Això us permet accedir de forma remota a qualsevol fitxer del Mac, o fer servir el "compartir de pantalla" a l'escriptori remot al vostre Mac i utilitzar-lo com si estiguéssiu al davant.

Per utilitzar aquestes funcions, haureu d’assegurar-vos que la compartició de fitxers i la compartició de pantalla estan habilitades en un Mac. Des de la finestra Preferències del sistema, feu clic a la icona Compartir i activeu Compartir pantalla i compartir fitxers.

Haureu de fer-ho a cada Mac al qual vulgueu accedir de forma remota a través de Back to My Mac.

Configuració de l’encaminador

RELACIONATS: Geek per a principiants: Com configurar el vostre router

Per obtenir la millor connectivitat i el màxim rendiment, Apple us recomana habilitar les funcions UPnP o NAT-PMP al vostre enrutador. D’aquesta manera, el Mac pot reenviar automàticament els ports que requereix de connectivitat.

Configureu aquestes opcions des de la interfície web del vostre enrutador.

Accediu de forma remota als fitxers i a la pantalla d’un Mac

Amb Tornar al meu Mac, Compartir arxiu i Compartir pantalla, heu de poder connectar-vos de manera remota al vostre Mac. Inicieu la sessió en un altre Mac amb el mateix compte iCloud que vau utilitzar per iniciar la sessió al primer Mac que vau crear. Podeu fer-ho des de qualsevol lloc del món sempre que tingueu connexió a Internet.

Quan obriu el Cercador, veureu tots els Mac on heu iniciat la sessió i els heu activat Tornar al meu Mac a Compartida a la barra lateral. Feu clic al nom d’un Mac per accedir als seus fitxers: podeu navegar per la seva unitat sencera i agafar qualsevol fitxer des de la finestra del Cercador.

Per accedir de forma remota a la pantalla d’un Mac, feu clic a Mac a la barra lateral del Cercador i feu clic al botó “Compartir pantalla” a la part superior de la finestra. El vostre Mac establirà immediatament una connexió per a compartir la pantalla amb els altres Mac i veureu el seu escriptori en una finestra del Mac actual. Podeu controlar el Mac de forma remota com si estiguéssiu davant seu.

Si el vostre Mac està dormint

Si el Mac remot està en mode de suspensió, normalment no podreu accedir-hi a la xarxa. Si voleu accedir de forma remota a un Mac i iniciar connexions mentre està en mode de suspensió, us pot ajudar la funció "Despertar a demanda". Necessiteu un dispositiu que pugui funcionar com a "Proxy de Bonjour Sleep", que us dirà que el Mac es desperti quan intenteu connectar-vos. L’estació base d’Apple AirPort, la càpsula de temps i Apple TV poden funcionar com a proxy de son, despertant el vostre Mac quan intenteu connectar-vos a Internet.

De tornada a My Mac utilitza realment alguna cosa anomenada "Wide-Area Bonjour" per descobrir i connectar-se de forma segura a serveis a través d'Internet. Altres serveis habilitats per a Bonjour (no només l’ús compartit de fitxers i l’ús compartit de pantalla) també poden funcionar entre els Macs amb la funció Tornar al meu Mac activada.

Crèdit d'imatge: ehacatzin a Flickr